link

# Polymorfe decryptie en pseudoniemen

# Wat is polymorfe decryptie?

eHerkenning en eIDAS zorgen ervoor dat de persoonlijke identiteit bij inloggen alleen zichtbaar zijn voor de dienstverlener waar een gebruiker inlogt. Dit gebeurt door technische versleuteling van deze gegevens zoals van het BSN en het daarvan afgeleide pseudonym.

# Wat is de nieuwe decryptie component voor de ontsleuteling van polymorfe pseudoniemen?

Logius heeft in oktober 2019 nieuwe component gelanceerd, die zorgt voor ontsleuteling van de versleutelde gegevens, de polymorfe pseudoniemen (PP). Deze component heet decryptie- of ECSDSA component. Het is een nieuwe structuur die zorgt voor meer mogelijkheden en daarnaast voor een vergrote veiligheid.

# Wat verandert er voor u?

Het gaat om ontsleuteling van polymorfe pseudoniemen die worden gebruikt voor herkenning van een gebruiker die inlogt:Versleutelde Identiteit (VI) zoals het versleutelde BSN, en het Versleutelde Pseudoniem (VP).

De datastructuur verandert, deze bevat meer velden
Het ondertekeningsalgoritme wijzigt (nu: EC-Schnorr, wordt: ECSDSA).

Een van de voordelen van de nieuwe structuur is dat in geval van bijvoorbeeld een organisatiewijziging of wijziging van het gebruikte certificaat, migratie wordt ondersteund. U kunt hierdoor eerdere gebruikers blijven identificeren met hetzelfde pseudonym.

# Welke stappen dient u te zetten?

Indien u de Signicat adapter gebruikt, verandert er niets. De Signicat adapter neemt u de decryptie van polymorfe pseudoniemen uit handen. Wij zorgen ervoor dat de nieuwe vorm van ontsleuteling na installatie van de update automatisch wordt verwerkt.

Indien u niet werkt met de Signicat adapter kunt u deze alsnog aanvragen of de technische implementatie zelf verwerken in uw software. Instructies voor installatie in de software vindt u op deze technische specificatiepagina’s.

# Support

Staat uw vraag er niet tussen? U kunt onze Technical support afdeling bereiken van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:30 uur via e-mail technicalsupport@signicat.com of door te bellen naar + 31 (0)88 012 0210.

Last updated: 5/26/23, 4:10:45 PM UTC